Categories
Marketing

Wat zijn de voordelen van zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing: het woord zegt het eigenlijk al. Het gaat hier om campagnes in de grote zoekmachines. De bekendste is Google. Daarnaast heb je ook nog Yahoo en Bing. Met zoekmachine marketing plaats je een campagne op deze plaatsen. Je betaalt voor een hoge plaats zodat zoekers op het internet sneller je website kunnen vinden. Wat zijn hier de voordelen van? In dit artikel lees je er meer over. 

#1 Nieuwe klanten aantrekken

Je zet een budget op termen waar mensen jou voor kunnen vinden. Als mensen op jou zoeken kom je snel in de betaalde resultaten naar boven. Door deze hoge positie komen mensen snel op jouw website terecht. Eenmaal daar is de kans groter dat ze iets van je kopen. 

Budget verhogen rondom de feestdagen 

Vooral rondom de feestdagen verhogen ondernemers het budget op zoekmachine marketing. Dit is de tijd van het jaar waarin veel omzet wordt gedraaid. Kijk wat je beste producten zijn van vorig jaar. Dit is heel makkelijk terug te vinden in de rapporten. 

Zorg dat je website op orde is 

Belangrijk is wel dat je website op orde is. Zorg dus voor een gebruiksvriendelijke ervaring en relevante content. De laadtijd van je site is ook belangrijk. Als dit niet het geval is haken de bezoekers snel af en zullen ze ook niks van je kopen. 

#2 Promotie rondom een bepaald merk of product 

Niet iedereen die jouw advertentie ziet klikt door naar je website. Niet iedereen die op je website komt, koopt gelijk iets. Wel is jouw merk eenmaal onder de aandacht gebracht. Wellicht doen bezoekers volgende keer een aankoop. Ze hebben in ieder geval jouw naam of product gezien en daar kunnen ze later op terug komen. 

#3 Resultaten meten van marketinginspanningen 

Het lokale krantje of een billboard langs de kant van de weg laat je geen cijfers zien van de campagne die je voert. De resultaten zijn ook nauwelijks meetbaar. Voor online marketingcampagnes is dit wel het geval. Je weet dus wat je terugkrijgt voor jouw budget. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *