Categories
Gezondheid

Natuurlijke geneesmiddelen

Natuurlijke geneesmiddelen

Heb je last van hoofdpijn? Een aspirine of ibuprofen is snel genomen. Kan je niet slapen? Met een slaappil is dat zo verholpen. We zijn er aan gewend geraakt om snel naar chemische middelen te grijpen. In veel gevallen brengen ze snel verlichting. Maar hoe goed is dit nu eigenlijk voor je? Chemische medicijnen hebben vaak veel bijwerkingen en brengen je lichaam op de lange (of korte) termijn schade toe. Dit is slecht voor je gezondheid, en vooral zonde omdat er ook natuurlijke manieren zijn om van je klachten te verhelpen. Hier een aantal tips voor natuurlijke geneesmiddelen voor de meest voorkomende klachten.

Last van hoofdpijn?

Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Van een zeurderig gevoel tot kloppende pijn, hoofdpijn is geen pretje. Probeer eens tijgerbalsem op je vingertoppen te doen en dit op je slaap in te masseren met ronddraaiende bewegingen. De balsem verhoogt de bloedtoevoer, waardoor pijn verlicht wordt en een aangenaam gevoel geeft. Ook werkt gember tegen hoofdpijn. Je kan hier thee mee zetten zodat je kan hoofdpijn zal verlichten. En het mooiste van alles? Deze natuurlijke geneesmiddelen hebben geen nare bijwerkingen!

Heb je slaapproblemen?

Een goede nachtrust is essentieel om je goed en productief te voelen. Het is erg vervelend en vermoeiend wanneer je last hebt van slapeloosheid. Er zijn echter natuurlijke geneesmiddelen waardoor je de rust kan pakken die je zo nodig hebt. Lavendelolie helpt je om tot rust te komen en te ontspannen. Je kan ook wierook opsteken of gedroogde lavendel in je slaapkamer bewaren. De heerlijke geur heeft een kalmerende en verzachtende werking. Melatonine is ons natuurlijk slaaphormoon. Dit is ook in vloeibare vorm te verkrijgen bij de meeste drogisterijen. Door tijdelijk melatonine te gebruiken kan je op een natuurlijke manier in slaap vallen.

Wat voor lichamelijke klachten je ook hebt, er zijn vaak natuurlijke geneesmiddelen te vinden om weer in balans te komen. Laat de chemische middelen liggen en kies voor moeder natuur om je klachten te verhelpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *