Categories
Dienst

Zo maak je de fijnste winterbarbecue in jouw tuin

BBQ catering

Een winterbarbecue is stiekem eigenlijk nog wel leuker dan een barbecue in de zomer. Het is veel gezelliger en het heeft iets ontzettend sfeervols. De winteravonden in Nederland worden ook steeds warmer. Het is dan wel fijn om in de avond in de tuin te vertoeven. Wil je weten wat bij een winter barbecue hoort? Dat lees je allemaal in onderstaande tekst. 

Lekker vlees mag niet ontbreken

Vlees hoort eigenlijk bij elke barbecue. Populair voor op de kolen of op het gas zijn biefstuk, kip en spare ribs. Zeker de laatste zijn makkelijk te bereiden. Spare ribs snijd je in kleine stukjes als je het snel bereid wilt hebben. 

BBQ Catering voor als je weinig tijd hebt 

Heb je weinig tijd maar wil je wel een mooie barbecue neerzetten? Dan is BBQ catering echt ideaal. Je hoeft het vlees dan alleen maar op de grill of barbecue te gooien. Als je uitgebreid wil eten dan zijn er nog andere maaltijden bij te bestellen. 

Ook vis kan op de barbecue

Het kan zomaar zijn dat je mensen ontvangt die niet zo van vlees houden. Daarom is een lekker stukje vis een goed alternatief. Het wordt wat sneller gaar en het is makkelijker verteerbaar. De structuur is wat zachter dus logisch als mensen hier de voorkeur aan geven. Vraag dit altijd goed na bij je gasten. 

Glühwein of warme chocolademelk met rum

Bij goed eten hoort ook een lekker drankje. Wat hoort er nu echt bij de winter? Dat is Glühwein of warme chocolademelk met rum. Deze drankjes zijn extra lekker te maken met kruiden zoals steranijs, kaneel of kardemom. Deze kruiden hebben een verwarmend effect op het lichaam. 

Een knisperend vuur in de tuin 

De winterse gezelligheid ontstaat door een gezellig vuurtje. Doe dit met een vuurkorf of een kampvuur. Beide soorten vuurtjes zijn goed. Wees hier natuurlijk wel voorzichtig mee en hou een emmer water bij de hand. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *